Hopp til innholdet
Dra på Nordlysjakt på din neste Norgesferie

Har du aldri vært så heldig og få oppleve ekte, norsk nordlys før, eller får du simpelthen ikke nok av vakre Aurelius Borealis? Hvorfor ikke dra på en nordlysopplevelse over polarsirkelen! I denne artikkelen gir vi deg de beste tipsene for å optimere din neste Norgesferie i Nord.

Hva er nordlys ?

Alle har nok et forhold til nordlyset enten gjennom å ha vokst opp i et område hvor de får oppleve det jevnlig, eller via vakre bilder og videoer. Færre har derimot innsikt i hva som skjer rent vitenskapelig. Nordlys er nemlig er lysfenomen som oppstår når elektroner og protoner slynges ned fra sola og kolliderer med atomer og molekyler i den øvre polare atmosfæren. Ganske stilig, eller hva?

Forberedelser

Det er viktig å forberede seg godt til en ferie over polarsirkelen. Sjekk alle de viktige nyhetssidene for å få best mulig oversikt over hvor i Nord det kan være best å dra. I jakten på nordlys er nemlig været din verste fiende, eller beste venn. Værsider som Storm og Yr kan derfor være svært gode å bruke for å se at værforholdene er optimale. De beste forholdene finner du nemlig mellom 18 og 01 på kvelden, når himmelen er mørk og klar uten skyer eller trafikklys som forstyrrer. Du kan også bruke nettsider som nordlysvarsel for å sjekke hvor forholdene er best.

Tromsø er derimot svært kjent for å arrangere nordlyssafari, så det kan være lurt å holde en knapp på den lille byen i Nord. Det som gjør denne byen ekstra lukrativ for en ferie, er at de aller fleste Norske flyselskap slik som Norwegian, Widerøe og SAS flyr direkte fra de største byene i Norge. Det kan derimot være en god ide å dra på en handletur på XXL for å finne varme og behagelige vinterklær. Tromsø er nemlig kjent for minusgrader og vind.

Bosted

Når du er ankommet destinasjonen din, er det alltids greit å ha et deilig bosted å hvile på imellom jakten på nordlyset. Da er det mange som velger å bo på camping, hytte eller på hotell. Hvor enn ønsker å bo er svært individuelt, og spørs på budsjett og komfort. Det er derimot ingenting som blir koseligere enn god gammeldags  hytte med knitring i peisen og en runde med kortspill. For inspirasjon til de beste spillene, kan du ta en titt på https://kortspill.io/

La jakten begynne

Når du er vel fremme på ditt valgte bosted er det derfor bare å spise et godt måltid, kle på deg dine nye varme klær og dra på jakt! Det viktigste er at du drar til et sted som er utenfor lys fra byen og støy, slik at himmelen er klar. Et siste godt tips kan også være å bruke et kamera som har et vidvinkelobjektiv med en lukketid mellom 10-20 sekunder. Husk at jakten på nordlyset ofte også er opp til tilfeldigheter. Samtidig bør du ha gode sjanser om alt ligger til rette for å fange nordlyset på best mulig møte. Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til!